Potträning!

En kommentar

Ångrar lite att vi inte hårdkörde redan från början på sommaren. Så kanske han hade varit helt blöjfri nu. Imorgon börjar han föris och är så nervös att han ska kissa ner allt där. Vi testade ta bort blöjan på natten eftersom blöjan oftast varit torr på morgonen. Så 4 nätter blir 5e med inatt som han varit torr nattetid. Och det är väl egentligen så många dagar vi hårdkört på dagarna med, annars har vi mest satt han på pottan eller toan lite då och då. Trodde natten var den svåra biten. Vi har mer problem på dagtid. Han har inte haft någon blöja dagtid heller 5 dagar nu. Men det blir en del olyckor. Idag har han bl.a. Kissat 4 gånger på potta och 3 gånger på golvet 😅 igår kissa han 3 gånger på pottan och bajsa där 2 gånger men han kissade på golvet med kanske 2-3 gånger och Bajskalas i sängen. man känner den där äckliga kisslukten i näsa konstant tycker jag. Och man är trött på att torka kiss. Han tycker inte det är så roligt att få klistermärken längre efter varje kiss eller bajs. Och bamsespottbok börjar han också tröttna på.
Han säger ju alltid till efter han kissat eller bajsat på golvet. Men det är alltid jag/Stoffe som satt han på toan eller pottan och då har han gjort något. Han säger liksom inte till innan. Hur ska man göra, något tips? Vill ju helst inte sätta på blöja imorgon igen. Då det känns som om man får börja om från början igen... Men jag är så glad och stolt för det han gör på pottan och han blir glad själv när han gör det och säger typ titta titta och världens leende och pekar ner för att man ska se.
Jaja blev ett långt inlägg om kiss och bajs och bara för att jag skrev detta så kommer han väl kissa inatt 😅

 
1 Anonym:

skriven

Han verkar inte redo än. Oftast så är det dags när de hellre vill ha kalsonger/trosor istället för blöja. Sen kan ju vissa tycka att det är bekvämt med blöja. Vänta ut honom och ta den tid det tar. Jag tror inte förskolepersonalen är sugna på att ta hand om 3-4 olyckor/dag..
Sätt honom på pottan/toan innan och efter ni ska ut. Efter mat osv så blir det rutin på det hela. Lycka till och ta det lugnt! :)

Svar: Han vill ju ha kalsongerna 😄 det gör vi har de på rutin😅
äve